علت های مختلف درد باسن

ساخت وبلاگ

چه چیزی باعث درد در باسن من می شود؟

علت درد باسن

آیا این باعث نگرانی است؟

با توجه به اینکه باسن شما در قسمت پشت بدن شما است، ممکن است توجه زیادی به آن نداشته باشید. اما اگر آنها شروع به درد کنند متوجه خواهید شد. باسن شما عمدتاً از چربی و ماهیچه گلوتئال تشکیل شده است، اما می تواند مستعد آسیب و بیماری باشد. تعدادی از شرایط می توانند باعث درد در باسن شوند، از کشیدگی های جزئی عضلانی گرفته تا عفونت. اکثر این شرایط جدی نیستند، اما برخی از آنها نیاز به مراجعه به پزشک دارند. با این مقاله از سایت سلامتی و زیبایی همراه باشید تا به علت درد باسن، بیماری های باسن و درمان آن بپردازیم.

علت درد باسن و بیماری های آن
بیماری های باسن

اگر درد از بین نرفت، بدتر شد، یا علائم زیر را داشتید، با پزشک خود تماس بگیرید:

  • بی حسی یا ضعف در پای شما
  • مشکل در کنترل روده یا مثانه
  • زخمی که خوب نمی شود
  • درد شدید
  • بزرگ شدن باسن
  • تب ۱۰۴ درجه فارنهایت (۴۰ درجه سانتیگراد) یا بالاتر
  • دردی که فقط هنگام راه رفتن اتفاق می افتد و حرکت شما را محدود می کند

در اینجا برخی از شرایطی که می تواند باعث درد در باسن شما شود، و همچنین نکاتی برای کمک به شما در تشخیص اینکه کدام یک را ممکن است داشته باشید، آورده شده است.

کبودی

علت درد باسن و بیماری های آن
علت درد باسن

کبودی یکی از علل شایع درد باسن است. رنگ سیاه و آبی کبود، ناشی از خونی است که از رگ های خونی آسیب دیده در زیر پوست جمع شده است.

به عنوان مثال، اگر در حین حرکت با رولبلینگ زمین بخورید یا در حین انجام یک ورزش تماسی، مانند فوتبال آمریکایی ضربه بخورید. اغلب، متوجه یک توده متورم و درد در ناحیه کبودی می شوید.

کشیدگی عضلانی

علت درد باسن و بیماری های آن
درمان درد باسن

باسن شما از سه ماهیچه تشکیل شده است: عضلات سرینی ماکسیموس، گلوتئوس مدیوس و گلوتئوس مینیموس. اگر یکی از این ماهیچه ها را به قدری کشش دهید که پاره شود، می توانید آن را تحت فشار قرار دهید.

این می تواند باعث یکی از موارد شود:

۱٫ورم

۲٫سفتی

۳٫مشکل در حرکت عضله آسیب دیده

علل رایج کشیدگی عضلات، ورزش بیش از حد، گرم نکردن بدن قبل از ورزش یا حرکت ناگهانی یا ناهنجار است.

سیاتیک

علت درد باسن و بیماری های آن
درمان درد باسن

سیاتیک یک بیماری نیست، بلکه یک علامت است. این یک درد تیز یا سوزش در باسن است که به سمت پایین عصب سیاتیک شما تابیده می شود، که از قسمت پایین کمرتان، از طریق باسن، به پایین هر پا می رسد.

شما همچنین ممکن است بی حسی یا سوزن سوزن شدن در پای آسیب دیده داشته باشید.

سیاتیک اغلب به دلیل فتق دیسک یا باریک شدن قسمت هایی از ستون فقرات ایجاد می شود که سپس بر روی عصب سیاتیک فشار می آورد. احتمال ابتلا به سیاتیک در ۴۰ و ۵۰ سالگی بیشتر است، زیرا شرایطی که باعث ایجاد آن می شود با افزایش سن بیشتر می شود.

اگرچه مطالعات در مورد تعداد افراد مبتلا به این عارضه متفاوت است، برخی از محققان تخمین می‌زنند که ۴۰ درصد افراد سیاتیک را تجربه کرده‌اند.

بورسیت

علت درد باسن و بیماری های آن

بورسیت یک بیماری شایع است. در باسن ما کیسه‌های پر از مایع به نام بورسا وجود دارد که استخوان‌ها را متورم می‌کنند. اگر این کیسه ها متورم شوند، بیماری بورسیت به وجود می آید. نواحی مانند شانه، لگن، آرنج و زانو اغلب تحت تاثیر قرار می گیرند.

شما همچنین یک بورس – به نام بورسای ایسکیال – در باسن خود دارید. بورسیتی که بورس ایسکیال را درگیر می کند؛ بورسیت ایسکیال نامیده می شود.

علائم عبارتند از:

  • درد هنگام نشستن یا دراز کشیدن
  • دردی که از پشت ران شما منتشر می شود
  • تورم و قرمزی


در صورت آسیب دیدگی بورس یا نشستن طولانی مدت بر روی سطوح سخت، می توانید بورسیت را در بورس ایسکیال ایجاد کنید. به این نوع بورسیت، گاهی اوقات به نام «پایین بافنده» یا «صندلی خیاط» گفته می‌شود.

فتق دیسک

علت درد باسن

هر یک از استخوان‌های ستون فقرات شما با پدهای کوچکی که با مواد ژله‌ای پر شده‌اند، جدا شده و محافظت می‌شوند. به این ها دیسک می گویند. اگر لایه بیرونی دیسک پاره شود و اجازه دهد مقداری از مواد داخلی بیرون برود، ممکن است دچار فتق شود. فتق دیسک می تواند به اعصاب مجاور، فشار وارد کند و باعث درد، بی حسی و ضعف شود.

اگر دیسک آسیب‌دیده در قسمت پایین کمر شما باشد (کمر)، احتمالاً درد را در باسن خود احساس خواهید کرد. این درد همچنین می‌تواند به پاهای شما سرایت کند.

علائم دیگر عبارتند از:

۱٫بی حسی

۲٫مور مور

۳٫ضعف

با افزایش سن بیشتر احتمال دارد به فتق دیسک دچار شوید، زیرا دیسک ها با افزایش سن تحلیل می روند. سایر خطرات شامل چاقی و کار در شغلی است که در آن اجسام سنگین را بلند می کنید یا می کشید.

بیماری دژنراتیو دیس

علت درد باسن

با افزایش سن، دیسک های پشت شما ممکن است فرسوده شوند.

با جمع شدن دیسک ها، بالشتکی را از دست می دهید که از ساییدگی استخوان های ستون فقرات به یکدیگر جلوگیری می کند.

تحلیل رفتن دیسک ها در قسمت پایین کمر می تواند باعث درد در باسن و ران شود. وقتی می‌نشینید، خم می‌شوید یا چیزی را بلند می‌کنید، درد ممکن است بدتر شود. پیاده روی یا حرکات دیگر می تواند آن را تسکین دهد. همچنین ممکن است در پاهای خود بی حسی و گزگز داشته باشید.

 

کیست پیلونیدال

علت درد باسن

کیست یک کیسه توخالی است که می تواند در قسمت های مختلف بدن شما ایجاد شود. کیست ها اغلب حاوی مایع هستند، اما کیست پیلونیدال حاوی تکه های ریز مو و پوست است. این کیست ها در شکاف بین باسن ایجاد می شوند. اگر مو در پوست شما رشد کند، همراه با درد؛

ممکن است متوجه شوید:

  • ۱٫پوست قرمز شده
  • ۲٫ترشح چرک یا خون از دهانه
  • ۳٫بوی بد

کیست پیلونیدال در مردان بیشتر از زنان و در افرادی که برای مدت طولانی می نشینند شایع است. شما همچنین می توانید آنها را از اصطکاک دریافت کنید. به عنوان مثال، در هنگام دوچرخه سواری.

آبسه پریرکتال

درمان بیماری های باسن

آبسه پری رکتوم (که به آن آبسه پری آنال نیز می گویند) حفره ای پر از چرک است که در غده ای نزدیک مقعد، تشکیل می شود.

آبسه در اثر عفونت باکتریایی ایجاد می شود.

این نوع آبسه در نوزادان شایع است.

بزرگسالان اگر اسهال، یبوست یا مشکل دیگری داشته باشند بیشتر احتمال دارد به عفونت مبتلا شوند.

اختلال عملکرد مفصل ساکروایلیاک

علت درد باسن

مفصل ساکروایلیاک شما استخوان خاجی – استخوان مثلثی شکل در پایه ستون فقرات – را به استخوان لگن متصل می کند. هنگامی که این مفصل ملتهب می‌شود، می‌تواند باعث ایجاد درد در ناحیه کمر شود که ممکن است از برآمدگی باسن به سمت بالای ساق پا تابیده شود.

فعالیت هایی مانند راه رفتن، دویدن یا بالا رفتن از پله ها می تواند درد را تشدید کند، اما گزینه هایی برای تسکین وجود دارد. فیزیوتراپی می تواند به بهبود قدرت و حفظ انعطاف پذیری مفصل کمک کند.

درد مفصل ساکروایلیاک اغلب به اشتباه به عنوان نوع دیگری از کمردرد تشخیص داده می شود. حدود ۱۰ تا ۲۵ درصد از افراد مبتلا به کمردرد در مفصل ساکروایلیاک خود مشکل دارند.

آرتروز

درمان بیماری های باسن

آرتریت بیماری است که باعث درد و سفتی در مفاصل شما می شود. حدود ۱۰۰ نوع مختلف آرتریت وجود دارد که مجموعاً بیش از ۵۴ میلیون آمریکایی را تحت تأثیر قرار می دهد.

برخی از آتریت ها به دلیل فرسودگی تدریجی مفاصل، با افزایش سن و فعالیت ایجاد می شوند. برخی دیگر به دلیل حمله سیستم ایمنی به مفاصل است.

آرتریت در مفصل ران می تواند باعث دردی شود که به باسن تابش می کند. درد و سفتی ممکن است در صبح بدتر شود و با حرکت مفصل به تدریج بهبود یابد. دارو و فیزیوتراپی می تواند به کنترل درد کمک کند.

بیماری عروقی

علت درد باسن و بیماری های باسن

آئورت رگ خونی اصلی از قلب است. به دو رگ کوچکتر به نام شریان های ایلیاک تقسیم می شود که سپس به کوچکتر شدن ادامه می دهند و خون را به پاها می آورند. انسداد این رگ های خونی ناشی از تصلب شرایین می تواند باعث درد باسن شود.

درد هنگام راه رفتن رخ می دهد و می تواند ماهیت دردناکی داشته باشد. ممکن است شما را مجبور به توقف راه رفتن کند و پس از آن درد از بین می رود. همچنین ممکن است ضعف و ریزش مو در ساق پا وجود داشته باشد.

چه گزینه های درمانی در دسترس هستند؟

برای درمان درد در ناحیه باسن، باید به ارائه دهنده مراقبت های اولیه، روماتولوژیست یا متخصص ارتوپدی مراجعه کنید. پزشک شما درمان شما را متناسب با علت درد شما تنظیم می کند.

پزشک شما ممکن است توصیه کند:

  • تزریق کورتیکواستروئید برای کاهش التهاب
  • فیزیوتراپی برای کمک به تقویت عضلات اطراف آسیب و بهبود دامنه حرکتی در ناحیه آسیب دیده
  • روشی برای تخلیه کیست یا آبسه
  • جراحی برای ترمیم دیسک آسیب دیده یا تعویض مفصل فرسوده
  • درمان‌های خانگی می‌توانند به تسکین علائم شما کمک کنند.

شما میتوانید:

درمان بیماری های باسن
  • از یخ یا حرارت برای کاهش تورم و تسکین درد استفاده کنید. بسته گرم یا سرد را هر بار حدود ۱۵ دقیقه در ناحیه آسیب دیده نگه دارید.
  • حرکات کششی ملایم پاها و باسن را انجام دهید.
  • استراحت کنید تا به زخم زمان التیام بدهید.
  • مسکن های بدون نسخه مانند ناپروکسن (Aleve) یا ایبوپروفن (Advil) مصرف کنید.

چه زمانی به پزشک خود مراجعه کنیم؟

علت درد باسن و درمان بیماری های آن

اگر درد طی چند روز بهبود نیافت یا بدتر شد، به پزشک مراجعه کنید. آنها یک معاینه فیزیکی انجام می دهند و احتمالاً آزمایشات تصویربرداری مانند اشعه ایکس را برای یافتن علت درد انجام می دهند.

هنگامی که پزشک شما بداند علت درد باسن شما چیست، با شما بر روی یک برنامه درمانی متناسب با نیازهای شما کار خواهد کرد.

www.salamativazibaei.com

salamativazibaei...
ما را در سایت salamativazibaei دنبال می کنید

برچسب : بزرگ کردن باسن , بیماری های باسن , چرا باسن درد دارم؟ , چرا باسنم درد میکنه؟ , درمان درد باسن, نویسنده : salamativazibaei salamativazibaei2 بازدید : 143 تاريخ : چهارشنبه 13 بهمن 1400 ساعت: 19:37